Zoals zoveel succesvolle initiatieven is de oprichting van La Maschera terug te leiden naar één van de meest prestigieuze restaurants van Italië: LILLOTATINI. Dit restaurant, dat in 1999 in een prachtig klein dorpje in Umbrië genaamd Panicale haar deuren opende, is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een verborgen culinaire schat in het gebied rondom het Trasimenomeer.

 

Het restaurant heeft verschillende prijzen gewonnen en wordt genoemd in de meest vooraanstaande Italiaanse en internationale restaurantgidsen (zoals Slow Food, Espresso, Gambero Rosso en Michelin).

De drijvende kracht achter dit ongekende succes en de naam die hier dan ook niet mag ontbreken is Patrizia Spadoni, de moeder van Marco. Naast het feit dat ze Marco’s moeder is, is zij een waardevolle mentor geweest voor Federico’s en Marco’s stoutmoedige poging om de excellentie van de Umbrisch-Toscaanse keuken te verspreiden binnen Europa.

‘Lillotatini’ is tegenwoordig eveneens een kookschool voor jonge chefs die samenwerken met de staff in Amsterdam.

www.lillotatini.it